Mark, waar is de finish?

Onze cultuur en dus ook onze waarden en normen staan onder een immense druk. Door Corona zitten we als wereld in een transitie. Als ik zeg de wereld dan bedoel ik ook elk continent, elk land, elke onderneming, elk individu. Hoe ga je nu om met deze transitie zonder te weten waar de eindstreep is?

Waar loop je in deze transitie als organisatie tegenaan? Wat zijn de gevolgen? Wat betekent voor ons hybride werken? Wat doet dit met onze cultuur van het bedrijf? Veranderen onze waarden en normen? Je ontkomt er niet aan om deze vragen bij jezelf te stellen. Ik zie tijdens mijn trainingen in het bedrijfsleven dat deze vragen een belangrijke rol spelen. Als de waarden en normen gaan veranderen in organisaties dan hoort daar ook een andere stijl van leidinggeven bij. Zoals je weet train ik managers in uiteenlopende organisaties. Ik geef je graag een aantal leiderschapskarakteristieken/kenmerken die in de vernieuwde cultuur past. Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst waarin hybride werken een belangrijke rol gaat spelen.

  1.     Transparantie
  2.     Bezielend
  3.     Onderzoekend, nieuwsgierig
  4.     Oprechte aandacht
  5.     Flexibiliteit
  6.     Contact zoekend
  7.     Gefocust

 

En juist nu is er behoefte aan duidelijke kaders en heldere leiders. Het vertrouwen speelt een cruciale rol. Hoe zorg je er nu voor dat er voldoende vertrouwen is in je organisatie, zowel vanuit kantoor maar ook op afstand. Volgens mij spelen deze 7 karakteristieken een cruciale rol. Wacht niet op Mark, wees proactief en ga aan de slag met de vernieuwde leiderschapskarakteristieken.

Wil je weten welke tools daarbij horen? Whats Nexxt helpt je graag!

© 2024 - Whats Nexxt